رنکینگ قدیم و جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز: قسمت دوم – سیستم جدید رنکینگ جهانی ۲۰۱۸
به گفته فدراسیون جهانی تنیس روی میز به دلایل زیر، سیستم رنکینگ تغییر پیدا می کند:
یکی از اهداف اصلی ما این است که جایزه مالی فدراسیون جهانی را به مقدار زیادی افزایش دهیم و اطمینان حاصل کنیم که که بهترین بازیکنان تبدیل به ستارههایی در عرصه بینالمللی شوند. همچنین کیفیت مسابقات مختلف را افزایش دهیم.
برای رسیدن به این اهداف، باید به شرکایمان یعنی رسانهها و اسپانسرها و هواداران ثابت کنیم که رویدادها و مسابقات ما بهترین و مهمترین مسابقات هستند. ابزارهای ما باید موجب شوند که بهترین بازیکنان در رویدادها شرکت کنند.
این تغییرات، تاثیرات زیادی رو سیستم جدید رنکینگ اعمال خواهند کرد. تغییرات روی اصول پایه آن خواهد بود و به میزان قابل توجهی ساختار رنکینگ را دگرگون میکند.
بیایید به بررسی ساختار رنکینگ جدید و تفاوتهای آن با سیستم جدید بپردازیم.
ساده تر از همیشه
رنکینگ جدید بسیار ساده تر از رنکینگ قبلی است و بر اساس قوانین زیر عمل میکند:
■ بازیکنان بر اساس آخرین دوری(round) که توانستند در تورنمتها به آن صعود کنند، امتیاز دریافت خواهند کرد. جداول ثابتی با میزان امتیازات برای تونمنتهای مختلف وجود دارد. برای بازیهای دورهای مقدماتی نیز امتیازاتی در نظر گرفته شده است.
■ لیستهای رنکینگ جداگانه برای بزرگسالان، زیر ۲۱ سال و جوانان و نونهالان وجود دارد که امتیازات آنها به صورت جداگانه محاسبه میشود.
■ ۸ نتیجهای که بهترین نتایج بودهاند برای رنکینگ هر بازیکن محاسبه خواهند شد. بدین معنی که از تمامی امتیازاتی که بازیکن کسب کرده، ۸ نتیجهای که بهترین آنها بودهاند انتخاب میشوند که تنها دربردارنده یک رویداد قارهای است.
■ امتیازات اهدایی برای مدت زمان مشخصی اعتبار دارند و پس از آن منقضی میشوند.
○ ۴۸ ماه برای مسابقات المپیک، با نرخ ۲۵% کاهش در هر ۱۲ ماه.
○ ۲۴ ماه برای مسابقات جهانی (تیمی و انفرادی)، با نرخ ۵۰% کاهش در ۱۲ ماه.
○ ۱۲ ماه برای هر رویداد دیگری.
تفاوتها
■ رنکینگ جدید دیگر تطابقی نیست بلکه تجمعی است. هرچند امتیازات جایزه قبلا هم وجود داشتند، در حال حاضر تنها نوع امتیازات هستند که رنکینگ در نظر میگیرد.
■ امتیازات مختلفی برای رنکینگ در هر رده سنی وجود دارد. هر بازیکن امتیازات خاص خود را در هر لیست میگیرد، در سیستم قبلی امتیازات در سنین مختلف یکسان بود ولی در سیستم جدید اینطور نیست به این معنی که لیستهای غیر بزرگسال تنها فیلتری برای لیست بزرگسال میباشند.
○ فن ژندونگ نفر اول رنکینگ زیر ۲۱ سال بود، اما با قوانین جدید بطور کلی در این رنکینگ قرار نمیگیرد زیرا در مسابقات زیر ۲۱ سال شرکت نکرد.
■ مقررات جدید بطور مجازی یک ماکزیمم امتیاز را میسازد، به این شکل که تنها ۸ نتیجه محاسبه خواهند شد. در رنکینگ قبلی ماکزیمم امتیازاتی وجود نداشت.
○ ماکزیمم امتیاز برای قهرمانی المپیک ۳۰۰۰ امتیاز، برای قهرمانی جهان ۳۰۰۰ امتیاز، کاپ جهانی ۲۵۵۰ امتیاز، گرند فاینال ۲۵۵۰ امتیازو برای ۴ رویداد پلاتینیوم فدراسیون جهانی ۴×۲۱۰۰ امتیاز میباشد. که در مجموع به ۱۹۵۰۰ امتیاز میرسد.
○ در مارس ۲۰۱۷ ما لونگ و دینگ نینگ با ۱۷۱۰۰ و ۱۴۶۵۵ امتیاز، رتبههای اول رنکینگ مردان و بانوان را در اختیار داشتند.
■ کمترین امتیازی که یک بازیکن در رنکینگ میتواند داشته باشد از ۲۰۰ به ۶ تنزل یافت که کمترین امتیاز برای شرکت در یک تورنمنت است.
مقایسهای حدودی بین رنکینگ بازیکنان در مارس ۲۰۱۶ با سیستم قدیم و جدید انجام میدهیم و بررسی میکنیم که اعمال قوانین جدید به چه تغییراتی منجر میشود:
همانطور که مشاهده میکنید تنها سه بازیکن برتر در جایگاه قبلی خود باقی ماندهاند. وانگ چون تینگ و ولادیمیر سامسانوف از این سیستم جدید بیشترین بهره را برده و جایگاهشان بهبود یافته است.
سه بازیکنی که در بین شانزده بازیکن برتر بودهاند و جایگاه خود را از دست دادهاند، فنگ بو، تیمو بول و یان ان میباشند. دلیل آن نیز حضور کمرنگ و موفق آنها در مسابقات مختلف میباشد ولی سیستم رنکینگ جدید حضور پررنگ بازیکنان را برای افزایش رنک طلب میکند.
بازیکنانی چون تیمو بول مورد هدف فدراسیون جهانی واقع شده بودند تا بیشتر از پیش در رقابتها شرکت کنند. درست است که در مقایسه بالا بازیکن بزرگی چون Timo افت داشته و به عقیده بسیاری این سیستم رنکینگ ایدهآل نمیباشد، اما پس از گذشت ۱۸ ماه شاهد آن هستیم که تیمو بول توانسته خود را با سیستم جدید وفق دهد و هماکنون (ژوئن ۲۰۱۹) در رده ششم دنیا قرار گیرد.